PODELI

Po nalogu Tužilaštvo za organizovani kriminal, policija je uhapsila bivšeg direktora Beogradske poslovne škole Iliju Samardžića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetio tu školu za 781 milion dinara.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se Naredbom o sprovođenju istrage Samardžiću stavlja na teret da je kao direktor Beogradske poslovne škole – Visoke škole strukovnih studija, postupao protivno odredbama Zakona o visokom obrazovanju i Statutu Beogradske poslovne škole, i time pribavio privrednim društvima “Kon Tiki Travel”, “Simpo” a.d. Vranje, NID “Novosti” i Vaterpolo klubu “Radnički” iz Kragujevca imovinsku korist u ukupnom iznosu od 781.000.000,00 dinara.

U tom iznosu je i naneo štetu Beogradskoj poslovnoj školi – Visokoj školi strukovnih studija iz Beograda, tako što je doneo odluku o raspodeli finansijskih sredstava i bez održavanja sednice i bez saglasnosti Saveta škole, a što mu je bila obaveza po zakonu i Statutu.

On je na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji zaključivao ugovore o pozajmicama finansijskih sredstava koja potiču iz sopstvenih sredstava navedene škole, navodi tužilaštvo.

Dodaje se da Novčana sredstva koja je na ovaj način pozajmljivao, nikada nisu vraćena, niti je Samardžić kao direktor škole preduzimao bilo kakve radnje u cilju njihove naplate.

Sredstva do danas nisu vraćena, napominje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR