PODELI
Foto: TOVG

Multimedijalna prezentacija, kroz filmsko ostvarenje i dva promo spota, poslala je jasnu poruku da je Veliko Gradište moderna turistička destinacija gde svako može da nađe svoje mesto, bilo da je u pitanju odmor, dobra zabava, sport, uživanje u prirodi ili poseta kulturno-istorijskim spomenicima.

Prezentacija na štandu Velikog Gradišta održana je u petak, 22. februara, a prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije, Dajana Stojanović, kao i direktor Nacionalnog parka „Una“ iz Bosne, Amarildo Mulić.

Pozdravivši posetioce i goste iz NP “Una“, i Turističke agencije iz Beča, sa kojima ima uspešnu saradnju, predsednik je još jednom podsetio da su Gradištanci privilegovani Dunavom, Pekom i Srebrnim jezerom – poznatom turističkom destinacijom koja okuplja goste iz Srbije i inostranstva.

“Želim još da podvučem da mi nismo konkurencija jedni drugima već jedna jedinstvena turistička ponuda. Gosti koji posete Srebrno jezero treba da obiđu ono što se nalazi na 20 do 30 kilometara u okolini, a to je Viminacijum, Ljubičevo… Čuli ste šta ima opština Veliko Gradište – Ramsku tvrđavu, manastire, Srebrno jezero. U blizini su Golubačka tvrđava, Nacionalni park “Đerdap“ i Lepenski vir. To je sve jedna lepa prilika da gosti koji dođu mogu da, uz razne pogodnosti koje se nude na Srebrnom jezeru, nađu zabavu za desetak dana i da provedu lep odmor na jezeru.“, poručio je Dragan Milić posetiocima prezentacije i ljubiteljima Srebrnog jezera. On je, ujedno, pozvao goste da uživaju u srebrnom odsjaju jezera noću, a u Ramu u najlepšim zalascima sunca.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, uvela je prisutne u bogatu i nesvakidašnju ponudu ovog kraja, mogućnosti koje se gostima pružaju tokom boravka kao i planovima za proširenje turističke ponude.

U duhu turizma i putovanja, gost prošlogodišnjeg Sila-Fest festivala, direktor Nacionalnog parka „Una“, Amarildo Mulić, govorio je o Uni koja nas kao pritoka Dunava povezuje, nestvarno lepoj prirodi koja je prezentovana na festivalu u Velikom Gradištu, kao i o vremenu provedenom u Velikom Gradištu, divnim ljudima, zanimljivim sadržajima i turističkom filmu kao vidu prezentovanja. Obećao je da će se vratiti u Gradište da uživa u kupanju, sunčanju, moćnom Dunavu i ukusnim specijalitetima ovdašnjih kulinara.

Srebrno jezero – biser kontinentalnog turizma, posetiocima nudi plaže, sportske terene, kvalitetnu ugostiteljsku ponudu, turističke brodove, kompleks bazena, noćni provod, Nacionalni veslački centar, TEO4 kamp za talentovane mlade košarkaše, sportsku halu kao i auto kamp. Na sajmu je bilo reči o Ramu i njegovoj turbulentnoj istoriji, antičkoj Lederati, srednjovekovnoj tvrđavi i karavan saraju, o obnovi tvrđave i investicijama koje nas očekuju.

Verski turizam dovodi veliki broj posetioca – Manastir Nimnik sa kapelicom “svetinjom“ centar je duhovnog života ovog kraja. Priča o hodočašću prema Nimniku i manastirima Tumane i Rukumija već se proširila po Srbiji, a vernici u ove manastire dolaze iz čitave Srbije i regiona. Priča je zaokružena najlepšim festivalima i manifestacijama gradištanske opštine.

Mnogobrojni posetioci štanda u toku četiri sajamska dana, najviše su bili zainteresovani za klasične odmore, odmore uz vaučere, manifestacije, sport i rekreaciju, brodove, staze za biciklističke i pešačke ture u sopstvenoj režiji, Narodni muzej, Ramsku tvrđavu, bogatu ponudu vrsnih gastronomskih specijaliteta na Dunavu… Predstavnici TO Veliko Gradište propratili su i druge prezentacije, pre svega prezentacije TOS-a, ostvarili brojne kontakte i poslovne dogovore, u susret novoj turističkoj sezoni.

POSTAVI ODGOVOR