PODELI

U prethodnom mandatu (2012-2016.) bio je član Opštinskog veća. Pitali smo ga koji će biti njegovi prioriteti u radu:

Opština Kučevo suočena je sa mnogobrojnim problemima od kojih su svakako najakutniji slaba privredna aktivnost i negativni demografski procesi, pa će to imati i prioritet u mom delovanju. Mislim da imamo realnih osnova za optimizam kada se radi o otvaranju novih radnih mesta – posebno u granama drvne industrije. Očekujem da se pokrene proizvodnja u jednom italijanskom pogonu u ul. Bože Dimitrijevića i da pronađemo rešenje za problem bivšeg ŠIK-a. Kada se radi o otkupu kompleksa nekretnina ovog bivšeg giganta u pitanju od strane lokalne samouprave – to će biti realizovano samo u situaciji ako se reše svi imovinsko pravni problemi, tako da bude nedvosmisleno šta se u stvari kupuje.

“Naša lokalna samouprava je trenutno u realizaciji nekoliko projekata sa različitim partnerima i insistiraću da se svi dovrše. Međutim, lično smatram da je neophodno više uložiti u lokalnu putnu infrastrukturu, pa ću sa nadležnim opštinskim organima sagledati mogućnosti da se za ove namene izdvoji više sredstava nego što je to sadašnjim budžetom planirano.

Pred mojim timom je i zadatak da učinimo sve što možemo da se u aktuelnoj racionalizaciji mreže škola na teritoriji naše opštine ništa ne promeni – tj. da se ne ukine ni jedna škola ili područno odeljenje.

Kada se o kulturi radi pred nama su veliki izazovi organizacija nove Smotre Homoljskih Motiva, Žankinih dana, FESTEF-a i to sve mora biti besprekorno urađeno.

Nalazimo se pred velikim izazovima i učinićemo sve da ih na najbolji način rešimo!“

POSTAVI ODGOVOR