PODELI
Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 2014. do 2018. godine urađeno oko 445,9 kilometara puteva u Srbiji. Vučić je za RTS kazao da će kompletnu Ibarska magistrala zameniti autoput i kojim će se do kraja 2021. godine ići do Požege.

On je kazao da će se autoputem ići za deset dana i od Niša do Severne Makedonije, a u avgustu i do Bugarske, kao i da na leto počinje gradnja Moravskog koridora.

Vučić je rekao da su Srbiju uspeli da transformišu i da je, po podacima MMF-a i Svetske banke, 44 odsto uvećan BDP po glavi stanovnika.

On je rekao da je neophodno povesti računa o više javnih investicija, te da brine o javnim nabavkama, ubrzanju trgovine.

Govoreći o poreskoj reformi, on je kazao da će krenuti u smanjenje poreskog opterećenja i da veruje da će to biti dovoljan impuls.

“Krenućemo u razvoj i podsticanje preduzetničkog duha, da podstaknemo preduzetničko razmišljanje”, rekao je Vučić i dodao da Srbija ima najniži PDV u regionu, pored Bugarske.

Vučić je rekao da je Srbija prvi put pretekla Bosnu i Hercegovinu u prosečnoj plati, kao i da će pokušati da opet podignu minimalnu zaradu i da ona ne bude ispod 30.000 dinara.

“Ja sam kriv, ja sam rekao da će biti 500 evra, ja se izvinjavam ljudima, ali idemo u dobrom smeru i biće svakako”, rekao je Vučić i dodao da je prosečna zarada danas 460 evra.

On je kazao da će biti i povećanja plata, ali da još uvek ne može da kaže koliko, ali da je neophnodno povećanje da bi sačuvali ljude u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR