PODELI
Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u Narodnoj skupštini predstavlja Izveštaj o Kosovu i Metohiji, poručio je da je vreme da se otvoreno izabere između slatke laži i gorke istine, ma kakva ona bila. Ocenio da su razgovori Beograda i Prištine veoma važni, jer smo time uspeli da vratimo temu Kosova i Metohije za pregovarački sto. Ako bude kompromisa, narod će o tome morati da se izjasni, a referendum će biti obavezujući, poručio je predsednik i istakao da ćemo dobiti više nego što smo imali.

Aleksandar Vučić je, na posebnoj sednici Parlamenta kojoj prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zahvalio je svima koji žele da razgovaraju na odgovoran način o problemu koji je velik i težak za ceo srpski narod.

Predsednik je poručio da se mora dati odgovor na jedno važno pitanje – u šta verujemo, u laž ili istinu. Ukazao je da “bez toga nećemo znati za šta smo sposobni i koliko možemo, gde su granice naše zemlje i naših snova, baš kao i naše stvarnosti”.

“Bez toga nećemo znati gde je Kosovo, gde je Metohija, ko njima upravlja, gde smo mi Srbi na Kosovu i Metohiji”, dodao je Vučić.

Može li Srbija, upitao je predsednik, da računa na međunarodno pravo i pravdu, ko su nam prijatelji, da li smo sami sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom.

Vreme je da se otvoreno izabere između slatke laži i gorke istine, naglasio je Vučić. “Moj posao kao predsednika Srbije je da ljudima saopštim istinu ma kakva ona bila”, istakao je on.

“Ali nemojte da posmislite da se neću boriti za naš narod i Kosovo i Metohiju više od onih koji istinu znaju ali je prećutkuju, i koji drže patriotska predavanja, a predavanja ne bi smeli nikom da drže”, napomenuo je predsednik.

 

Nastavak teksta OVDE.

 

POSTAVI ODGOVOR