PODELI
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministri Vulin i Apostolakis su zadovoljni dosadašnjim nivoom saradnje u oblasti odbrane, a posebno su naglasili značaj zajedničkih vojnih vežbi specijalnih snaga, kao i zajedničko učešće u borbenoj grupi HELBROC gde je Grčka vodeća nacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin se zahvalio za kontinuiranu podršku Grčke očuvanju teritorijalnog integritet i suvereniteta Republike Srbije i preneo da je dosadašnji odnos Grčke prema južnoj srpskoj pokrajini potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda.

Naglasio je da je za Srbiju neprihvatljivo formiranje tzv. “vojske Kosova” i da se protivi smanjivanju broja pripadnika Kfora koji su angažovani na KiM jer za Srbiju Kfor predstavlja jedinu oružanu formaciju na Kosmetu.

Srpski ministar odbrane je istakao da je pokušaj stvaranja “vojske Kosova” u suprotnosti sa međunarodnim pravom i predstavlja najveći bezbednosni problem u regionu i podvukao da je za Srbiju po Rezoluciji 1244 Kfor jedina oružana formacija na Kosovu i Metohiji.

Grčki ministar je rekao da će nastaviti sa pružanjem podrške Srbiji po pitanju KiM i naglasio da se ne slaže sa izjavama albanskih zvaničnika koji pozivaju na ukidanje granica pohvalivši odmerenu reakciju srpskih političara, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR