PODELI
Aleksandar Vulin, Foto: MOD.GOV.RS

Vulin je na prijemu u Domu Grade na Topčideru povodom 23. aprila Dana Vojske Srbije rekao da bez snažne i uredjene armije nema slobode, navodi se u saopštenju ministarstva.

On je ocenio da je bilo dana kad je Srbija “sama od sebe spuštala glavu kao da se stidi tudjih zločina”, i da su do 2012. godine od Vojske pokušavali da naprave “nekakvo udruženje, bez imena i bez istorije”.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da su pred Vojskom Srbije “ništa manji izazovi” nego pre dva veka i “da snažeći Vojsku, mi snažimo svoju vojno neutralnu poziciju”.

On je kazao da je “neko u jednom trenutku pokušao da ubije srpsku Vojsku, znajući vrlo dobro da smanjenjem i uspavljivanjem srpske vojske jedino može da uspava i uništi srpski narod”.

Dan Vojske Srbije ustanovljen je 23. aprila u znak sećanja na Cveti 1815. godine, kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobodjenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR