PODELI
Aleksandar Vulin, Foto: MOD.GOV.RS

„Kad imate atmosferu u kojoj se stalno traži tenzija i sukob, u kojoj se napadaju radnici čistoće da bi se izazvao incident, onda da bi se to izbeglo, da niko ne bi sukobljavao radnike na ulici i da ne bi izmišljali incidente, izađimo na izbore, da vidimo ko je legitiman, ko nije, ko je s pravom vlast, a ko opozicija”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, poruka iz Brisela, koji je protiv bojkota institucija, nije stvar podrške već zdravog razuma.

„Imate višepartijski sistem, nećete izbore, hoćete smenu vlasti, nećete na izborima? Kako hoćete, nasiljem, ratom, samo to ne može, sve ostalo može”, rekao je Vulin.

„To je otprilike ovo – šta god im ponudite, neće na izbore… Izbori nisu stvar pregovora, ne pregovaramo o tome, to je ustavno i zakonsko pravo i obaveza. Možete, ne morate”, rekao je Vulin.

Podsetio je da u sadašnjoj opoziciji nema nijednog čoveka koji nije bio na vlasti ili na neki način podržavao vlast, i istakao da se izbori raspisuju po zakonima koji su oni doneli.

„Sad se pravite kao da ste se juče rodili. Ne znate ko je donosio zakone za koje ste sami glasali… Nećete na izbore po vašim zakonima. Zašto, da li smatrate da ste onda bili ludi ili ste danas ludi”, postavio je Vulin pitanje opoziciji.

POSTAVI ODGOVOR