PODELI

Vlada Baralić je po struci elektro inženjer, a hobi mu je da izrađuje predmete po scenama iz omiljenih filmova.

Pored vrlo verno urađene makete autobusa firme Krstić iz kultnog filma, izradio je i figure svih glumaca. Tu su i potpisi autora i nekih od aktera.

„Imam potpise Dušana Kovačevića, Šijana, Slavka Štimca, Nede Arnerić, a očekujem potpise od muzikanata, Miodraga Kostića i njegovog mlađeg drugara. Od Berčeka i Stepanovića, dobiću kad dođu u Beograd“, nada se Vlada.

Podloga je rađena od peska iz Deliblatske peščare, sa mesta gde je sniman film. Rad na ovom projektu trajao je skoro dve godine.

„Sam autobus je rađen negde oko godinu ipo dana. Od likova sam hteo da uradim samo muzikante i kada sam krenuo da radim Miću Kostića, ispalo je da sam napravio Boru Stepanovića i onda sam rešio da uradim sve“, dodaje gost „Hronike“.

Za izradu ove makete, Baralić kaže da je koristio obične gajbice iz prodavnice. „Farovi su rađeni od ambalaže od septoleta, sedišta od žica za struju, potrošio sam četiri metra žice za struju“.

Ovo neobično delo izloženo je u umetnikovom dnevnom boravku, a namera mu je da ga pokloni Jugoslovenskoj kinoteci.

Trenutno, mladi elektro inženjer nebičnog hobija, radi „fiću“ i poslednju scenu iz filma Nacionalna klasa. Pored toga, radi i „forda“, model T iz 1926-te godine iz filma Maratonaci trče počasni krug, poverio je svoje planove Vlada Baralić gledaocima RTS-a.

POSTAVI ODGOVOR