PODELI
Foto: mgsi.gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović osudila je danas pretnje zaposlenima na televiziji N1 i njihovim porodicama.

„Pretnje novinarima i pretnje dizanjem zgrada televizija u vazduh nedopustivi su u civilizoivanom i demokratskom društvu. Važno je da je policija odmah reagovala i u najkraćem roku uhapsila odumnjičenog, ali je važno i da kao društvo pošaljemo purku da su prenje sasiljem nedopustive, ma od koga dolazile i ma kome bile upućene“, kazala je Mihajlović.

Agenciji Beta je u Trećem osnovnom tužilaštvu potvrđeno da je priveden osumnjičeni za pretnje zaposlenima televizije N1 i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković je Beti rekao da je ta osoba locirana u širem području Beograda, da će saslušanje biti obavljeno u okviru zadržavanja od 48 sati i da će potom biti doneta odluka da li će se predložiti pritvor.

Zamenik predsednika vladajuće Srpske napredne stranke optužio je na društvenim mrežama novinare ove medijske kuće da priznaju nezavisnost Kosova što je izazvalo talas uvredljivih i diskriminatornih izjava na društvenim mrežama označavajući N1 i njene novinare kao „izdajnike“ i „anti-Srbe“. Zatim je televizija N1 primila pismo nepoznatog pošiljaoca s pretnjama novinarima i njihovim porodicama, kao i to da će biti „razneta“ zgrada te televizije.

POSTAVI ODGOVOR